Flessen divers

 

Opekta

 

opekta  Opekta

De Nederlandsche Opekta Maatschappij N.V. (later Opekta Beheer B.V.) was een in 1933 opgericht filiaal van het Duitse Opekta GmbH uit Keulen. Het bedrijf werd geleid door Otto Frank van 1933 tot aan zijn pensioen in 1953. Franks boekhouder Johannes Kleiman zette het bedrijf voort tot 1959.
 
Het bedrijf handelde in pectine, een vruchtenpoeder dat onder huisvrouwen erg populair was om zelf jam te maken. Het bedrijf was actief in Keulen, maar vanwege de situatie in nazi-Duitsland verhuisde Otto Frank in 1933 naar Amsterdam om daar de Nederlandse vestiging op te zetten.
 
Met de komst van geleisuiker in 1965 raakte Opekta een groot deel van de markt kwijt. In 1982 werd het bedrijf verkocht en in 1995 hield Opekta Beheer op te bestaan.
 
Tijdens de oorlog
 
Opekta was gevestigd op Prinsengracht 263 te Amsterdam, zowel in het voorhuis als op de begane grond van het achterhuis. Otto Frank was Jood en besloot in 1942 onder te duiken. De bovenverdiepingen van het achterhuis werden ingericht als schuilplaats voor het gezin en enkele anderen. De geschiedenis daarvan is wereldberoemd geworden door het dagboek dat de dochter Anne Frank schreef. Otto Frank overleefde als enige van zijn gezin de oorlog.

 

opekta    opekta-1

   

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Inktflessen

 

inkt   inkt

 

------------------------------------------------------------------------------------------

CTM Tilburg

 

In 1913 werd aan het Wilhelminapark de Coöperatieve Tilburgsche Melkinrichting en Zuivelfabriek (CTM) gevestigd. De fabriek en de voorbouw, waarin onder meer de directiewoning, een winkel en een melksalon werden gevestigd, waren ontworpen door Sjef Donders in een ingetogen uiting van de art nouveau. Ook een reeds verdwenen portierswoning behoorde tot het oorspronkelijke complex, dat later meermalen werd uitgebreid. Een bekend fenomeen in het straatbeeld waren de melkventers van de CTM, die met handkarren en later met bestelwagens de zuivelproducten in de stad rondbrachten. In 1976 werd het bedrijf onderdeel van het Campina-concern. In 1980 werd aan het Wilhelminapark de laatste melk symbolisch in ontvangst genomen door oud-directeur R. Bouwman en in 1981 werd de fabriek gesloten. De voorbouw was daarna een studentenhuis en tegenwoordig een particulier woonhuis annex designwinkel. De leegstaande productiegebouwen werden pas in 1994 gesloopt voor de bouw van wooncomplex Stedekestaete. Op het adres Wilhelminapark 63-a herinnert een tegeltableau aan de fabriek. Boven een poort van het rijksmonument bevindt zich een plaquette met de namen van personen die betrokken waren bij de oprichting van de CTM

 

CTMCTM 1CTM 2

 

CTM jendemenCTM -jendemen

Dagelijkse keuring van de produckten bij de cooperative tilburgse melkinrichting.(CTM)

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Diverse melkflessen

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Martini Depose

 

martini   martini groot

 

NAAM

Martini is genoemd naar de Italiaanse drankenproducent Martini en Rossi.

GESCHIEDENIS

Aan het begin van de 19de eeuw was vermout een zeer belangrijke bron van inkomsten geworden in de streek Piedmonte. In 1840 vaardigde koning Carlo Alberto het bevel uit dat er een lijst samengesteld moest worden van alle erkende producenten in Turijn. Op deze lijst verscheen een nieuwe producent onder de naam 'Distilleria Nazionale di Spirito di Vino' die likeuren, wijnen en vermout maakte. Dit bedrijf was een samenwerking tussen vier personen: Michael, Re, Agnelli en Baudino. Tot 1863 ging het zeer goed met het bedrijf. Maar toen stierf Re en Michael ging met pensioen. Het bedrijf werd overgenomen door drie talentvolle werknemers: Martini, Sola en Cia. Voortaan heette het bedrijf ook zo.

Eigen spoorlijn

Omdat het in die periode niet zo goed ging met Turijn, besloten de nieuwe eigenaars zich in eerste instantie op het buitenland te concentreren. Dat bleek een goede zet, binnen de vijftien jaar werd martini gedronken in de Verenigde Staten, Frankrijk, Ierland, Oostenrijk en vele andere landen. Het bedrijf bouwde zelfs een eigen spoorlijn om de export te vergemakkelijken.

In 1879 stierf Sola en zijn deel in het bedrijf werd overgenomen door de andere twee eigenaars. De naam van het bedrijf werd veranderd in Martini & Rossi. Het bedrijf groeide steeds verder en martini werd zeer geliefd in de koningshuizen. In 1868 gaf koning Vittorio Emanuele Martini & Rossi toestemming om de wapenen van het huis van Savoy op het etiket af te beelden. Andere koningshuizen volgden, waaronder koningin Christina van Oostenrijk en koning Louis van Portugal. Martini & Rossi grossierden in medailles en werden de onbetwiste marktleider.

Omstreeks 1890 werd het bedrijf overgenomen door de vier zonen van Martini en zij openden nieuwe vestigingen in andere landen. Zo werd martini een echte internationale drank. In 1992 besloten Martini & Rossi samen te gaan met Bacardi en nu heet het bedrijf Bacardi-Martini. Ondertussen proberen vele drankenproducenten bepaalde kenmerken van martini te kopiëren. Daarom besloot het bedrijf in 1997 om zowel het etiket als de vorm van de fles te veranderen

 

    

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kaiserbrunnen A.G. aachen nord fles uit 1880

 

aachen nord   kaiserbrunnen AG

 

kaiser   

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

BAJ Wittkampf`s echte schiedamsche moutwijnjenever

 

Wittkampfs   Wittkamps jenever 

B.A.J. Wittkampf, 1860-1915

De firma was gevestigd aan de Nieuwe Haven 65 te Schiedam

 

baj wiitkampfs  baj wittkamps  baj

------------------------------------------------------------------------------------------

 

De Kuyper

 

De Kuyper   

 

Koninklijke De Kuyper

 

Het begon allemaal in Limburg in Horst in 1695 met het maken van Kuipen en in de loop van de geschiedenis ging de familie De Kuyper ook de inhoud van de kuipen, jenever, maken.

Koninklijke de Kuyper Schiedam gebouw  In 1729 vestigde het bedrijf zich in Rotterdam en bijna twee eeuwen later, in 1911 werd de distilleerderij in Schiedam geopend en vestigde het bedrijf zich in Schiedam.

Al vroeg in de geschiedenis van het bedrijf werden de producten geëxporteerd, wat een vrij uniek kenmerk van het bedrijf is. Omstreeks 1920 begon De Kuyper ook likeuren te produceren en vandaag de dag is De Kuyper het grootste range likeuren merk ter wereld en wordt De Kuyper in meer dan 100 landen verkocht. Naast het merk De Kuyper zijn ook merken als Peachtree, Mandarine Napoléon, Schipperbitter, Dropshot, Oranjebitter en Warninks eigendom van Koninklijke de Kuyper.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kraepelien & Holm Zeist

 

Kraepelien & Holm Zeist   Kraepelien & Holm Zeist

    

De geschiedenis van Kraepelien&Holm.

1864 Oprichting van Kraepelien&Holm als apotheek door de apothekers Kraepelien en Holm uit Zeist.

1890 Verkoop van de apotheek en start van een medicinale fabriek in Zeist onder leiding van apotheker Holm.


1930 Uitbreiding productie voor zoetwaren waaronder drop.

1960 De bouw van een nieuwe fabriek voor drop en medicinale artikelen in Oosterwolde Friesland vanwege ruimte gebrek in Zeist.

1970 De overname van Kraepelien&Holm door Brocacef (een grossier in food en non food voor de drogisten branche) die het bedrijf voortzette onder de naam Farmaceutische Chemische Fabriek Kraepelien&Holm bv.

1985 Een verzelfstandiging van de onderneming door een buy-out van het management dat verder ging onder de naam Kraepelien&Holm/Limecon bv. Limecon staat voor Licorice Medical Confectionery.

1996 De productie- en distributie stop van medicinale producten waarna de fabriek continueerde met uitsluitend drop en winegum producten voor de zoetwaren markt.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Flessen aparte vorm (onbekend)

 

onbekend  

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Simon Rynbende & zonen Schiedam

 

rynbende   simon rynbende

Rynbende was een jeneverstokerij te Schiedam, die in zelfstandige vorm bestaan heeft van 1793 tot 1970, waarna het bedrijf door Henkes Jenever werd overgenomen

Geschiedenis
 
Het bedrijf werd gesticht door Simon Rijnbende (28 maart 1777- 14 november 1853). Simon was zoon van de zeekapitein op "De Oranje Zaal", Jan Rijnbende en maakte in 1786 met zijn vader een aantal avontuurlijke zeereizen, waarbij onder meer tegen piraten moest worden gevochten. In 1789 vestigde hij zich aan wal om in 1793 een eigen distilleerderij te beginnen aan Het Groeneweegje te Schiedam. Simon bleek een actief koopman te zijn en 1797 stichtte hij, samen met zijn handelspartner Pieter de Graaff, de handelsfirma Rijnbende & Comp.. Deze begon succesvol, maar later kwamen er ernstige financiële moeilijkheden die overigens de gehele jeneverindustrie troffen.
 
De firma overleefde de crisis en in 1834 werd de firma Simon Rijnbende en Zonen om de toekomst van de distilleerderij veilig te stellen. In 1922 werd Rynbende verkocht aan de Koninklijke Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek. De destilleerderijen hiervan werdenn in 1970 samengevoegd met die van de Zuid-Nederlandsche Melasse-Spiritusfabriek, waartoe onder andere Henkes Jenever behoorde, en aldus ontstond Henkes Verenigde Distilleerderijen (HVD). Dit voerde het merk Rynbende nog enige tijd, maar kwam in 1986 in handen van Bols. Deze firma bracht nog een aantal flessen van het merk "Rynbende" in de handel, maar stopte er uiteindelijk mee. Vanaf 1998 werd het merk opnieuw uitgebracht, in een tiental verschillende smaken, door de Nederlandse firma Mitra

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Rynbende & Zonen Schiedam,  Rynbende`s nieuw rood, bessenjenever

 

   nieuw rood

 

 (advertentie uit 1951 van Peter)

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Wenneker Schiedam

 

wenneker   wenneker schiedam

 

        

De geschiedenis van Wenneker begint al op 16 februari 1693. Toen kreeg Hendrick Steeman de vergunning om in Schiedam twee brandewijnketels te plaatsen. Dat was het begin van de branderij en distilleerderij die eeuwen later, en wel in 1812, eigendom werd van Joannes Wenneker.

Het was zijn achterkleinzoon Franciscus Wenneker, ofwel Fokke, die door gebrek aan opvolgers het bedrijf in 1903 verkocht aan een Mouter uit Schiedam; Johannes Cornelis van der Tuijn.

 

Dit was de eerste generatie Van der Tuijn die de scepter zwaaide over Wenneker. Inmiddels is de vierde generatie al weer jaren actief in de organisatie en vertegenwoordigd in de directie van Wenneker Distilleries. Ondertussen had de distilleerderij grote nationale en internationale faam verworven met haar kwalitatief hoogstaande jenevers.

Door de gestage groei en toenemende export, groeide Wenneker in de zestiger jaren uit zijn jasje in Schiedam en uitbreiding werd aldaar niet toegestaan. De knoop werd doorgehakt en Wenneker zou zich verplaatsen. Uit logistiek oogpunt werd voor Roosendaal gekozen, wat precies tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen ligt. In 1967 nam Wenneker zijn intrek in de voormalige KvW sigarenfabriek aan de Badhuissstraat.

 

Wenneker heeft in de loop der jaren de nodige overnames gepleegd. De bekende distilleerderijen Piersma, Duys, Smeets en meest recent Distilleerderij J.J. Melchers Wz. Schiedam (met Olifant als bekendste merk) werden in de loop der jaren in Wenneker opgenomen, evenals de wijnkoperij van Dirk Struys & Zoon. De wijndivisie opereert nog altijd onder de naam Dirk Struys, welke sinds jaar en dag garant staat voor een compleet en kwalitatief uitzonderlijk aanbod aan verrukkelijke wijnen.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Marie Brizard Roger

 

marie brizard   Marie brizard roger

In 1755 , Marie Brizard, dochter van Pierre Brizard, Cooper 's toestand en distilleerder , gevestigd in Bordeaux , op de leeftijd van eenenveertig jaar, met zijn neef Jean-Baptiste Roger, het bedrijf Marie Brizard en Roger fabrikant van anisette , de anijs en elf kruiden , recept een Caribische slaaf geopenbaard aan Maria dat was netjes.

Dringt aan Marie Brizard & Roger in 1923 ( L'Illustration )

Dit is zowel een productiebedrijf likeuren en sterke drank , en de verlossing van verscheidene productie-eenheden, ook een fabriek van frisdranken. Beide fabrieken zijn gevestigd in Spanje . Marie Brizard is in de top tien van bedrijven d ' Aquitaine .

Oorspronkelijk produceerde het bedrijf de anijs en productie strekt zich uit tot andere likeuren, zoals Curaçao, Apricot Brandy, Cherry-Brandy, mint en later de beroemde rum Charleston.

Natuurlijke haven van de Franse kolonies van Amerika , Bordeaux ontvangt specerijen , sinaasappelschil, anijs, cacao , koriander , kaneel , vanille en suiker , die zijn de grondstoffen voor de fabrieken likeuren.

Marketing van ongeveer 230 miljoen flessen geproduceerd door de groep is gebaseerd op twee distributiefilialen ( Frankrijk en Spanje ) en exporteert naar meer dan 120 landen.

De geesten bevat ook andere bekende merken zoals Cognac Gautier , Old Lady's gin of anijs Berger. De activiteit van frisdranken gebaseerd op twee pijlers:. Sirop Sport en citrus concentreert Pulco, verkocht in 2007 Belvedere , die het bedrijf kocht in 2006, krijgen in de schulden, ze moest geld om de aankoop te consolideren . De wijnen activiteit wordt versterkt door de overname van de Chais Beaucairois, omgedoopt Moncigale op.

In 1971 maakt ze citroensap riep toen Cresca Pulco in 1973. Pulco Oranje werd in 1982 en Pulco limoen en exotische gelanceerd in 1989 Pulco.

In 1984 wordt Marie Brizard verhandeld op de secundaire markt

marie brizard  brizard 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

E.K kelderfles

 

kelder   ek

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bst of bot Terbloom

Michwerk struckhausen wesermarsch

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Gordon`s Dry Gin London

 

dry gin   gordons dry gin

Als er één gin is die zijn wortels in de authentieke Hollandse jenever heeft, is het Gordons. Het recept staat op naam van Alexander Gordon, die in1769 besloot de toen in Londen gangbare gin van kwaliteit te verbeteren. Hij paste een flinke hoeveelheid jeneverbessen toe, met fijne kruiden. De zuiverheid werd vergroot door tweevoudige distillatie. De nieuwe gin viel goed in de smaak en legde de basis voor een apart type, de London dry gin. Helder doorzichtig, met een geprononceerd aroma van jeneverbessen en een lichte citrustoon. De smaak is droog en krachtig.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Campina

 

Campina was de naam van een grote Nederlandse zuivelcoöperatie waarvan de wortels teruggaan tot 1892[1]. Eind 2008 fuseerde Campina met Friesland Foods en ontstond de nieuwe zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Campina bestaat voort als merknaam voor diverse zuivelproducten.

 

De eerste Zuid-Nederlandse zuivelcoöperatie stamt uit 1892 en werd opgericht te Tungelroy. In 1928 werd de zuivelfabriek van de Coöperatieve Melkinrichting Sint-Joseph aan de Dommel gebouwd. Dit bedrijf was voor die tijd modern. In 1961 werd het gesloopt, maar een muurrest is blijven staan.

 

De naam Campina werd in 1947 voor het eerst gebruikt na een fusie tussen verschillende zuivelcoöperaties in Zuid-Nederland. Dit was de in het Eindhovense stadsdeel Tongelre gevestigde Coöperatieve Zuivelvereniging ‘De Kempen’. De naam verwijst (in het Latijn) naar de Kempen.

 

De volgende fusie vond in 1964 plaats, toen de Zuid-Nederlandse coöperatie Campina werd opgericht, en deze naam doorstond ook de volgende zuivelfusie, die in 1976 plaatsvond. In 1979 vond weer een ronde van fusies plaats in Zuid-Nederland, waarbij Campina met ‘De Meijerij’ in Veghel fuseerde tot DMV Campina.

 

In 1989 fuseerde DMV Campina (Zuid-Nederland) met Melkunie Holland, die West-Nederland als werkgebied had. Tot 2001 voerde het bedrijf de naam Campina Melkunie, daarna werd de naam Campina weer gebruikt voor het hele bedrijf, aangezien dit een bekend merk was. Het merk Melkunie is inmiddels in handen van Arla Foods die het opnieuw heeft gelanceerd vanaf eind augustus 2012.

 

Sinds de laatstgenoemde fusie zijn er verscheidene bedrijven overgenomen en toegevoegd aan de coöperatie.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Cognac Salignac

 

cognac salignac   salignac

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

James B Beam distiling Co

Since 1795 One Pint

 

james b beam   james b beam one pint

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vierkante fles 1 lt (1958)

 

vierkante fles  

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Flesje onbekend

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Pages

 

pages  

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Maak jouw eigen website met JouwWeb